Фазовi переходи при дегiдратацiї глюкози

Автор(и)

  • L. A. Bulavin Taras Shevchenko National University of Kyiv
  • O. M. Alekseev Taras Shevchenko National University of Kyiv
  • Yu. F. Zabashta Taras Shevchenko National University of Kyiv
  • K. M. Kovalov Taras Shevchenko National University of Kyiv
  • M. M. Lazarenko Taras Shevchenko National University of Kyiv
  • S. Yu. Tkachov Taras Shevchenko National University of Kyiv

DOI:

https://doi.org/10.15407/ujpe62.06.0502

Ключові слова:

фазовий перехiд, дегiдратацiя, дiелектрична проникнiсть, глюкоза

Анотація

В iнтервалi температур –180–120 ∘C та iнтервалi частот вiд 5–50 кГц дослiджена дiелектрична проникнiсть системи глюкоза–вода. На основi отриманих даних запропоновано фiзичний механiзм дегiдратацiї глюкози. Показано, що дегiдратацiя глюкози є послiдовнiстю фазових переходiв: переходу “моногiдрат–ангiдрид”, переходу “зв’язана вода–вiльна вода” з виникненням водяної плiвки на поверхнi системи глюкоза–вода з подальшим її випаровуванням.

Опубліковано

2018-12-15

Як цитувати

Bulavin, L. A., Alekseev, O. M., Zabashta, Y. F., Kovalov, K. M., Lazarenko, M. M., & Tkachov, S. Y. (2018). Фазовi переходи при дегiдратацiї глюкози. Український фізичний журнал, 62(6), 502. https://doi.org/10.15407/ujpe62.06.0502

Номер

Розділ

М'яка речовина

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>